ΕΡΕΥΝΑ

Τα μυστήρια της λίμνης του Γέλοουστοουν

Τα μυστήρια που κρύβει η λίμνη του Γέλοουστοουν, ετοιμάζονται για να εξερευνήσουν επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι ίσως εκεί βρίσκεται το κλειδί για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, αλλά και της προέλευσης της ζωής στη Γη!

Οι ερευνητές μιλούν για τα περίεργα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και την ύπαρξη τεράστιου αριθμού οργανισμών και μικροβίων, στα βάθη της λίμνης του εθνικού πάρκου, η οποία δεν έχει εξερευνηθεί ακόμη και εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο.

yellostone

Μηχανικοί από το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Εξερεύνηση των Ωκεανών σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα υποβρύχιο ειδικό ρομπότ, το οποίο θα εξερευνήσει τη λίμνη, με τη χρήση βίντεο υψηλής ευκρίνειας και αισθητήρων για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με το οικοσύστημα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

yellostone4

Η γεωθερμική δραστηριότητα του Γέλοουστοουν με τα γκέιζερ, δημιουργεί ένα οικοσύστημα που αποτελείται από μια ποικιλία οργανισμών, οι οποίοι μπορεί να μην υπάρχουν πουθενά αλλού στη Γη. Οι ερευνητές γνωρίζουν ήδη ότι ο πυθμένας της λίμνης είναι το σπίτι για είδη καρκινοειδών, σφουγγάρια και άλλα πλάσματα, που τρέφονται από τη θερμότητα και τη χημεία του περιβάλλοντος και όχι από τον Ήλιο.

yellostone3

Στη δεκαετία του 1970, ένα μικροβιακό είδος που βρέθηκε εκεί, κατέληξε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας μεθόδου, σημαντικής, για την αποκωδικοποίηση του DNA. Λιγότερο από το 1% των μικροβίων του πάρκου έχουν εντοπιστεί, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να κρατούν το κλειδί για τα πάντα, από καλύτερες θεραπείες για τον καρκίνο μέχρι την κατανόηση της προέλευσης της ζωής στον πλανήτη.

yellostone1

Το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Εξερεύνηση των Ωκεανών έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία μέσω Kickstarter για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, προκειμένου να κατασκευάσουν το εξελιγμένο ρομπότ. Ο πρόεδρος του ιδρύματος είναι και ο άνθρωπος, ο οποίος είχε κατεβάσει στη λίμνη ερευνητικό ρομπότ το 1985. Τώρα, στην έρευνα συμμετέχουν επιστήμονες και ειδικοί, από πανεπιστήμια και ιδρύματα όλης της Αμερικής.

(με πληροφορίες από Tree Hugger / Εικόνες από Yellowstone National Park)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.