ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Οι απίστευτοι σκύλοι με το αίμα λύκου!

Ένα λυκόσκυλο, η ράτσα του οποίου δημιουργήθηκε μόλις πριν από 15 χρόνια, θεωρείται από τα πιο έξυπνα τετράποδα και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των στρατιωτικών δυνάμεων, στα σύνορα της Ρωσίας.

Τα λυκόσκυλα αυτά, που ονομάζονται volkosoby, είναι άρτια εκπαιδευμένα και η φυλή τους έχει κληρονομήσει το μέγεθος και τη δύναμη των λύκων, αλλά διατηρεί μια υπάκουη και φιλική στάση προς τους ανθρώπους.

Για να δημιουργηθεί αυτό το υβριδικό ζώο, χρειάστηκαν χρόνια έρευνας και αποτυχημένες προσπάθειες. Πάνω από 200 υβρίδια που εκτρέφονταν στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, στη Γερμανία, κρίθηκαν αποτυχημένα, καθώς ήταν φοβισμένα ή επιθετικά.

Τελικά, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες ζώων στο ρωσικό στρατιωτικό πανεπιστήμιο Πρεμ, έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη το 2.000. Το κλειδί για την επιτυχία τους ήταν η Νάιντα, ένας λύκος της Κασπίας θάλασσας, που ήταν εξοικιωμένος με τον άνθρωπο.

H Νάιντα επέλεξε έναν ποιμενικό σκύλο για την αναπαραγωγή της και γεννήθηκε το volkosoby, όπως λέγεται στα ρώσικα το λυκόσκυλο. Το υβρίδιο που δημιουργήθηκε, είναι κατά 75% σκύλος και κατά 25% λύκος! Οι πρώτοι απόγονοι είχαν εκπαιδευτεί από το στρατό για να εκτελούν μια ποικιλία εργασιών, ανάμεσα στις οποίες ο εντοπισμός εκρηκτικών υλών και η ανίχνευση ναρκωτικών.

Αλλά αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα σκυλιά πολύτιμα, είναι οι μοναδικές ικανότητες τους. Για παράδειγμα, τα άλλα εκπαιδευμένα σκυλιά χρειάζονται περίπου τέσσερα λεπτά για να μυρίσουν αν υπάρχει κάτι κρυμένο σε έναν χώρο. Τα ρώσικα χρειάζονται μόλις 15 με 20 δευτερόλεπτα! Παράλληλα, μπορούν να βρίσκουν ίχνη σε διάστημα τριών ημερών, όταν για τα άλλα σκυλιά το ανώτατο όριο είναι 6-8 ώρες.

Λέγεται, μάλιστα, πως τα υβρίδια αυτά είναι πολύτιμα και για την ιατρική, καθώς χάρη στην τέλεια όσφρηση τους μπορούν να διακρίνουν το αίμα ενός ασθενή με όγκο, από το αίμα ενός υγιούς ατόμου! Ακούγεται φανταστική ιστορία, αλλά θεωρείται γεγονός!

Επίσης, έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα άλλα σκυλιά και σπάνια αρρωσταίνουν. Έχουν, μάλιστα, προσδόκιμο ζωής τα 25 με 30 χρόνια! Η τιμή τους στη Ρωσία είναι γύρω στα 3.000 δολάρια, ενώ στο εξωτερικό υπολογίζεται πως φτάνει στο δεκαπλάσιο.

wolf

wolf1

wolf2

wolf4

wolf5

wolf6

wolf7

wolf9

wolf8

wolf10

wolf12

(με πληροφορίες και εικόνες από Oddity Central και Survincity)

Advertisements

Κατηγορίες:ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.