ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το εστιατόριο των αστέγων

Μια γυναίκα που έχει εστιατόριο στην Ινδία, εγκατέστησε ένα ψυγείο έξω από το μαγαζί της, στο οποίο βάζει φρεσκομαγειρεμένο φαγητό για να το παίρνουν, δωρεάν, οι άστεγοι.

Η Μινού Πολίν (Minu Pauline), είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Pappadavada», που λειτουργεί από το 2013 στην πόλη Κότσι στη νότια Ινδία. Πήρε αυτή την απόφαση βλέποντας πεινασμένους άστεγους, κάθε ηλικίας, να ψάχνουν στα σκουπίδια πίσω από την κουζίνα.

mini

Το θέαμα τη σοκάρισε και όταν άνοιξε ένα δεύτερο υποκατάστημα, σε άλλο μέρος της πόλης, τοποθέτησε το ψυγείο με το φαγητό, το οποίο ονόμασε «Nanma Maram», δηλαδή το δέντρο της καλοσύνης. Το ψυγείο είναι πάντα εφοδιασμένο με περίπου 50 πακέτα φαγητό από το εστιατόριο, για τους ανθρώπους να θα φτάσουν όταν είναι πεινασμένοι.

mini1

Αλλά το φιλανθρωπικό αυτό έργο δεν είναι κάτι που θέλει να διεκδικήσει ως δικό της. Επιθυμεί να γίνει ένα κίνημα σε όλη την πόλη, σε άλλα εστιατόρια, σπίτια, ξενώνες, και οπουδήποτε αλλού, όπου υπάρχει πιθανότητα να πεταχτούν τρόφιμα στα σκουπίδια.

mini3

Μέχρι τότε πάντως, είναι αποφασισμένη να γεμίζει το ψυγείο με 50 πακέτα κάθε μέρα, ακόμα και αν το φαγητό που προσφέρει δεν είναι πλούσιο ή σε υπερβολικές μερίδες.

mini4

Ωστόσο, το αίτημα της φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση, καθώς στο ψυγείο που είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, πολλοί ντόπιοι αφήνουν τρόφιμα και φαγητό. Αποτέλεσμα είναι να συγκεντρώνονται περίπου 200 με 300 πακέτα, κάθε μέρα.

(με πληροφορίες από Oddity Central)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.