ΕΡΕΥΝΑ

Τραπεζομάντηλο που παίζει μουσική!

Τρως και παίζεις μουσική, καθώς το τραπεζομάντηλο διαθέτει πιάνο και ντραμς. Ένα πρωτοποριακό σχέδιο, με πολλές προεκτάσεις για το μέλλον!

Η εταιρεία τεχνολογίας Smart Textiles, με έδρα την πόλη Μπόρας (Boras), στη νοτιοδυτική Σουηδίας, ανέπτυξε αυτό το μουσικό τραπεζομάντηλο, πάνω στο οποίο είναι ραμμένα πλήκτρα πιάνου και επιφάνειες από ντραμς.

Πίσω από το σχέδιο, βρίσκονται η Λι Γκουό (Li Guo) και ο Ματς Γιάχανσον (Mats Johansson), ο οποίος έχει ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική. Όπως είπε η ομάδα ήθελε να συνδυάσει τους ήχους και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε ένα διασκεδαστικό τρόπο και προχώρησε σε αυτή τη δημιουργία.

trap1

Το μουσικό τραπεζομάντηλο στηρίζεται σε αισθητήρες που έχουν ενσωματωθεί στο ύφασμα, το οποίο εν μέρει είναι κατασκευασμένο από αγώγιμες ίνες που επιτρέπουν την μεταφορά ρεύματος και τη δημιουργία των μουσικών ήχων.

trapezomantilo1

Η Λι, η οποία είναι διδάκτωρ στην έρευνα για ενσωμάτωση αισθητήρων σε υφάσματα, θεωρεί πως η τεχνολογία αυτή βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, ωστόσο, βλέπει πολλές πιθανές χρήσεις στο μέλλον. Ως παράδειγμα αναφέρει, πως αν οι αισθητήρες μπουν στα ρούχα μας, θα μπορούν να παρακολουθούν τους χτύπους της καρδιάς και συνεπώς την κατάσταση της υγείας μας.

trapezomantilo3

Ο Γιόχανσον, λέει πως το πιο δύσκολο κομμάτι του πειράματος τους, ήταν να συνδέσουν το μαλακό υλικό με τα σκληρά ηλεκτρονικά, κάτι που είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημιουργία έξυπνων υφασμάτων.

trapezomantilo

Και οι δύο προβλέπουν ότι στο, όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα υπάρχουν αισθητήρες σε είδη ένδυσης που θα παρακολουθούν τον οργανισμό μας και θα στέλνουν τα δεδομένα, κάνοντας τη μόδα ένα εργαλείο για την διατήρηση της καλής υγείας.

(με πληροφορίες από Reuters)

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s