ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Γηροκομείο για σκύλους στην Ιαπωνία

Πολλά σκυλιά, όταν γερνούν, αρρωσταίνουν βαριά και στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι κτηνίατροι θα συστήσουν ευθανασία. Ομως, οι Ιάπωνες φαίνεται ότι έχουν μια άλλη επιλογή: γηροκομείο σκύλων.

Κι αυτό είναι το «Roken Honpo», με το «Roken» να σημαίνει «μονάδα υπηρεσιών γηριατρικής υγείας». Ωστόσο, ο μεταφραστής της ιστοσελίδας του λέει ότι σημαίνει το «γέρικο σκυλί Honpo».

Οπως και νάχει, είναι ένας οργανωμένος χώρος, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες για ανθρώπους που ενδιαφέρονται οι τετράποδοι πιστοί φίλοι τους να συνεχίσουν να ζουν μέχρι την τελευταία ημέρα που θα εγκαταλείψουν τον κόσμο.

Η Ιαπωνία έχει καταχωρηθεί ως η χώρα με τα περισσότερα κατοικίδια σε σχέση με τα παιδιά, σύμφωνα με τους International Business Times. Υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια ζώα συντροφιάς σε σύγκριση με τα 16 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών!

ghrokomeio-skylon

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ρεπορτάζ για το γηροκομείο και στο βίντεο, μια γυναίκα μιλάει για την απόφασή της να πάει τον σκύλο της, ηλικίας 17 ετών, στο γηροκομείο, καθώς δεν μπορούσε πια να περπατήσει.

Από το γηροκομείο έχουν περάσει εκατοντάδες σκύλοι, αλλά τις τελευταίες ημέρες φιλοξενεί περίπου δέκα. Υποφέρουν από διάφορες ασθένειες, από εκείνες που χτυπούν τα οστά και τις αρθρώσεις μέχρι άνοια. Ορισμένα σκυλιά δεν μπορούν να περπατήσουν, ενώ άλλα εξυπηρετούνται με αναπηρικά καροτσάκια ή ειδικές συσκευές.

Το γηροκομείο είναι συμβεβλημένο με κτηνίατρο, ο οποίος τα επισκέπτεται τακτικά και παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους. Το κόστος της φροντίδας κυμαίνεται, ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου. Οι μηνιαίες τιμές ξεκινούν από 614 δολάρια (περίπου 550 ευρώ) για ένα μικρό σκυλί.

(με πληροφορίες από Mother Nature Network)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.