ΕΡΕΥΝΑ

Το μυστικό των αγορών στα σούπερ μάρκετ

Ο χρόνος που δαπανούν οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ για την αγορά προϊόντων, μπήκε στο μικροσκόπιο Αυστραλών ερευνητών, οι οποίοι σε μελέτη τους ξεκλειδώνουν το μυστικό για γρήγορα ψώνια.

Για να εντοπίσουν την τέλεια «συνταγή», οι ερευνητές ρώτησαν περίπου 1.200 άντρες και γυναίκες που μπήκαν και βγήκαν από τρία σούπερ μάρκετ.

super-market3

Photo pixabay

Οι επιστήμονες βρήκαν πως για να χάνουμε λιγότερο χρόνο, χρειάζεται οργάνωση μεταξύ των δύο φύλων: οι άντρες χρειάζεται να έχουν ως αποστολή τους την εξέρευση καλαθιού και θέσης στην ουρά, και οι γυναίκες να ψωνίζουν ό,τι χρειάζεται το νοικοκυριό τους.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι οι γυναίκες είναι πιο γρήγορες στην επιλογή των προϊόντων, καθώς χρειάζονται, κατά μέσο όρο 13 δευτερόλεπτα λιγότερο σε σχέση με τους άντρες, για να εντοπίσουν ένα τρόφιμο και να αποφασίσουν ποια μάρκα θα αγοράσουν.

supermarket1

Photo Brad.K

Από την άλλη, οι άντρες εμφανίζονται πιο γρήγοροι σε σχέση με τις γυναίκες στο να πάρουν ένα καλάθι και να εντοπίσουν στη θέση στις ουρές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά μέσο όρο ένας άντρας πέρασε μόλις 10 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα σε τέτοιου είδους εργασίες. Με άλλα λόγια, χρειάστηκαν τέσσερα λεπτά λιγότερο σε σύγκριση με μια γυναίκες σε ανάλογες δραστηριότητες.

Ακόμη, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι εργαζόμενοι και οι νέοι είναι πιο γρήγοροι σε σχέση με τους άνεργους και τους ηλικιωμένους.

supermarket2

Photo Pic Basement

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα ευρήματα της μελέτης θα βοηθήσουν τα σούπερ μάρκετ στην οργάνωση των προϊόντων, ώστε να ικανοποιούν καλύτερα την πελατειακή τους βάση. Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Australasian Marketing Journal.

( με πληροφορίες από Daily Mail / Πρώτη εικόνα pixabay)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.