ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Περιστρεφόμενος ουρανοξύστης!

Ένα πρότυπο σχέδιο, που σκοπεύει να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για την αρχιτεκτονική γύρω από τους ουρανοξύστες, θα εφαρμοστεί στην Κίνα.

Το σχέδιο της εναλλακτικής μορφής του ουρανοξύστη Nexus, έχει προτείνει η αρχιτεκτονική εταιρεία PLP Architecture, με έδρα το Λονδίνο, και το έργο θα γίνει στη πόλη Σενζέν (Shenzhen).

Η πρωτοτυπία έγκειται στη δομή του πύργου, που δεν θα είναι μονοκόμματος, αλλά θα χωρίζεται σε τρία τμήματα, δίνοντας την εντύπωση πως είναι περιστρεφόμενος. Το καθένα από τα τμήματα αυτά, θα έχει διαφορετικό ύψος, με εσοχές και εξοχές σε μια ελικοειδή διάταξη.

Ο ουρανοξύστης θα έχει 124 ορόφους και ύψος 595 μέτρα. Επίσης, στο κτίριο θα υπάρχουν μια σειρά από συνδετικές δομές και γέφυρες που θα φιλοξενήσουν καταστήματα και χώρους ψυχαγωγίας.

Το δομικό σύστημα θα εξακολουθεί να έχει έναν κεντρικό κατακόρυφο πυρήνα, και αυτός θα υποστηρίζεται πλευρικά από τρεις περιμετρικούς πύργους που θα ενώνονται μεταξύ τους για να υπάρχει σταθερότητα. Ο πύργος Nexus θα περιέχει ως επί το πλείστον γραφεία, αν και θα υπάρχουν οκτώ όροφοι με καταστήματα και ένα ξενοδοχείο 14 ορόφων στην κορυφή.

Ένα άλλο μέρος του σχεδίου είναι η πλατφόρμα για κτίριο σύγχρονης τέχνης, το οποίο θα αποτελείται από μια αίθουσα μουσικής, ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων, κινηματογράφο και θέατρο 1.700 θέσεων. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι υπερυψωμένη και θα στηρίζεται σε γιγαντιαίες στήλες από χάλυβα.

Το κτίριο θα διαθέτει επίσης πολλές γέφυρες που θα συνδέουν διαφορετικές περιοχές του. Το πρώτο μέρος του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, ενώ η PLP δεν αποκάλυψε το όνομα του πελάτη της.

nexus1

nexus5

nexus6

nexus2

nexus3

nexus4

(με πληροφορίες και εικόνες από Dezeen)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.