ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Πες μου τι ζώο έχεις, για να σου πω ποιος είσαι!

Τα ζώα αποκαλύπτουν την προσωπικότητα των ανθρώπων, αναφέρει μια έρευνα για τις σχέσεις των κατοικιδίων με τους ιδιοκτήτες τους. Και υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ όσων έχουν γάτες και αυτών με σκύλους.

Η επιλογή ενός κατοικίδιου θα αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας, υποστηρίζει ο Έρικ Μπάρκερ (Eric Barker), που έχει γράψει βιβλίο με τις σχετικές έρευνες που έχουν γίνει. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως οι ιδιοκτήτες σκύλων, είναι πιο χαρούμενοι, ενώ όσοι έχουν γάτες είναι πιο αξιόπιστοι και συναισθηματικά ευαίσθητοι. Οι ιδιοκτήτες ψαριών είναι ευτυχισμένοι και αυτοί που έχουν ερπετά, πιο ανεξάρτητοι.

dog1

Photo Eli Duke

Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι κατά 15% περισσότερο εξωστρεφείς, 13% πιο ευχάριστοι και 11% πιο ευσυνείδητοι από τους ανθρώπους που έχουν γάτες. Αυτοί είναι, γενικά, 12% πιο νευρωτικοί και 11% πιο ανοιχτοί σε σχέση με τους πρώτους. Μάλιστα, οι άνθρωποι βλέπουν συχνά την προσωπικότητά των κατοικίδιων τους ως αντανάκλαση της δικής τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ρίτσαρντ Γουάισμαν (Richard Wiseman), που επικαλείται στο βιβλίο του ο Barker, στην επιλογή του σκύλου παίζουν ρόλο ακόμη και τα πολιτικά πιστεύω των ιδιοκτητών. Οι προοδευτικοί θέλουν ήρεμα σκυλιά και οι συντηρητικοί πιστά και υπάκουα.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων αντιμετωπίζουν πιο καλά το άγχος της καθημερινότητας, έχουν χαλαρή ζωή, υψηλή αυτοεκτίμηση και είναι το λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με κατάθλιψη. Οι νέοι, πάντως, προτιμούν τα επιθετικά σκυλιά, όπως τα πίτμπουλ, επιβεβαιώνοντας την άποψη πως τα κατοικίδια ταιριάζουν με την προσωπικότητα των ιδιοκτητών τους.

(με πληροφορίες από Τime / Πρώτη εικόνα reader of the pack)

Advertisements

3 replies »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.