ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πώς θα είναι ο νέος Κολοσσός της Ρόδου

kolossos rodou

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα για τη δημιουργία του νέου Κολοσσού της Ρόδου, επιδιώκει να κάνει πραγματικότητα μια ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών και τουριστικών πρακτόρων, που πρόσφατα, έδωσαν στη δημοσιότητα τα τελικά σχέδια τους. 

Ο νέος Κολοσσός, που έχει σχεδιάσει η ομάδα των νέων από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι υπερμοντέρνος και στο εσωτερικό του θα στεγάζεται μουσείο, βιβλιοθήκη, πολιτιστικό και εκθεσιακό κέντρο. θα είναι σχεδόν τέσσερις φορές πιο ψηλός, στα 122 μέτρα, και εκτιμάται ότι η κατασκευή του θα κοστίσει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

kolossos-snoopit24

Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, είχε ύψος 30 μέτρα, απεικόνιζε το Θεό Ήλιο και βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Καταστράφηκε από σεισμό το 226 π.Χ. και η ύπαρξη του έχει πάρει μυθικές διαστάσεις.

Ο νέος Κολοσσός, αν και πολύ μεγαλύτερος, έχει σχεδιαστεί δομικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σεισμών. Θα έχει χρυσό «δέρμα», ενώ η επιφάνεια του θα συλλέγει την ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία του μνημείου.

kolossos1-snoopit24

Η ημερομηνία έναρξης της κατασκευής δεν έχει οριστεί, κυρίως επειδή το σχέδιο της ομάδας είναι να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό από ενισχύσεις του κόσμου. Παράλληλα, οι εμπνευστές του έργου θεωρούν ότι η ιδέα του νέου Κολοσσού θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

(με πληροφορίες από Arch Daily και Wikipedia / Βίντεο Colossus of Rhodes)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.