ΤΟΠΟΙ

Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο

Στα βουνά του Μπαλί, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο ένα πολυτελές ξενοδοχείο, για το οποίο υπάρχουν θρύλοι πως είναι στοιχειωμένο και για το λόγο αυτό εγκαταλείφθηκε πριν από 10 χρόνια. 

Το μυστηριώδες Palace Hotel, λένε οι τοπικές ιστορίες, είναι στοιχειωμένο από τα πνεύματα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους χτίζοντας το πολυτελές θέρετρο, το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε. Βρίσκεται στα κεντρικά υψίπεδα της

Το φάντασμα Palace Hotel,  βρίσκεται στα βουνά στα κεντρικά υψίπεδα της Μπεντουγκάλ (Bedugal), 50 χιλιόμετρα βόρεια της πιο διάσημης παραλίας της Ινδονησίας, την Κούτα (Kuta).

Το ξενοδοχείο χτίστηκε τη δεκαετία του 1990 και, για άγνωστους λόγους μέχρι σήμερα, ποτέ δεν άνοιξε για το κοινό. Το τεράστιο συγκρότημα καταρρέει και βλέπει κανείς τη φθορά από το χρόνο, στη μεγάλη αίθουσα χορού, τα τεράστια δωμάτια και την τραπεζαρία, ακόμα και στις κατάφυτες βεράντες με καταπληκτική, πανοραμική θέα.

Δεν είναι γνωστό ποιος έχτισε το ξενοδοχείο ή ποιος είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης. Σύμφωνα με κάποιους ντόπιους ανήκε στον Τόμι Σουχάρτο, ο γιος του ιστορικού προέδρου της Ινδονησίας. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως το Palace Hotel ανήκει σε έναν διεφθαρμένο προγραμματιστή, ο οποίος καταράστηκε τους ανταγωνιστές του, αλλά κατέληξε ο ίδιος σε πτώχευση.

Όποιος και αν είναι ο ιδιοκτήτης, είναι σαφές ότι είχε φιλόδοξα σχέδια για το πολυτελές θέρετρο, στο οποίο θα μπορούσαν να πάνε μόνο οι πλούσιοι.

bali hotel2

bali hotel4

bali hotel5

bali hotel3

bali hotel9

(με πληροφορίες και εικόνες από Daily Mail / Βίντεο Jacob Laukaitis)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.