ΤΕΧΝΗ

ΠΛΕΧΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΕ 96 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΗΜΑ

gabrieldawe

Την ψευδαίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα σε ουράνιο τόξο, δίνει εξαιρετικό έργο αρχιτεκτονικής γλυπτικής, που είναι ένα πλέγμα, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν 96 χιλιόμετρα νήμα. (4 φωτό)

Το περίπλοκο έργο σε μεγάλη κλίμακα, ανήκει στον Μεξικανό καλλιτέχνη Γκάμπριελ Ντάγουε (Gabriel Dawe) και δημιουργήθηκε για την έκθεση «Θαύμα», στη Γκαλερί Smithsonian Renwick, στην Ουάσινγκτον.

Το έργο καλύπτει ολόκληρο το ύψος της οροφής του χώρου, σχεδόν 6μ, ενώ τα 96 χιλιόμετρα νήματος έχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Για να το δημιουργήσει, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε μια γιγαντιαία βελόνα που σχεδιάστηκε από τον ίδιο.

Ο Gabriel Dawe, έχει δημιουργήσει δεκάδες ανάλογα έργα σε ολόκληρο τον κόσμο, με τεντωμένα νήματα και με χιλιάδες συνδέσεις μεταξύ τους, με άγκιστρα που τοποθετούνται στο δάπεδο και την οροφή του εσωτερικού χώρου.

Όταν ρωτήθηκε για την έμπνευση του έργο του, ο Dawe είπε πως εμπνεύσθηκε από την παιδική του ηλικία, καθώς δεν μπορούσε να κεντήσει, αν και ήθελε, γιατί του έλεγαν ότι το κέντημα ήταν αυστηρά μια δραστηριότητα για τα κορίτσια. Η παιδική απογοήτευση, τον οδήγησε ως ενήλικα να διερευνήσει αυτήν την τεχνική και με αυτόν τον τρόπο, να αμφισβητήσει τις πολλές κοινωνικές δομές, που μερικές φορές θεωρούνται ότι είναι μόνιμες, σταθερές και άκαμπτες.

(με πληροφορίες και εικόνες από My Modern Met)

Κατηγορίες:ΤΕΧΝΗ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.