ΤΟΠΟΙ

ΓΟΥΤΖΕΝ: Η ONLINE ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Wuzhen

Η Γουτζέν, μία από τις Βενετίες της Ανατολής, η οποία βρίσκεται στην κινεζική επαρχία Τζετζιάνγκ και είναι διάσημη για τις παραδόσεις της, αναπτύσσεται πλέον σε μια «έξυπνη» πόλη. (14 φωτό)

Η Γουτζέν, μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ιδρύθηκε στα τέλη του 9ου αιώνα, με τους πρώτους κατοίκους να εμφανίζονται πριν 7000 χρόνια. Το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, πλαισιώνεται από αρχαία κτίρια, εργαστήρια, καταστήματα και πολλά πέτρινα γεφύρια. Τα περισσότερα από τα σπίτια χτίστηκαν στη διάρκεια του 14ου αιώνα, στα χρόνια που κυβέρνησε η δυναστεία των Μινγκ. Επίσης, υπάρχουν τουλάχιστον εκατό πέτρινα γεφύρια σε διάφορα σχήματα.

Τα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει μετατραπεί σε μια περιοχή απόλυτα καλυμμένη από διαδικτυακές υπηρεσίες. Διαθέτει περισσότερα από 2.600 σημεία σήματος Wi-Fi για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ακόμα και σε τουαλέτες. Μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιος έξω χωρίς το πορτοφόλι του, καθώς η διαδικτυακή πληρωμή μέσω κινητού είναι πολύ δημοφιλής.

Στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Γουτζέν, όπου βρίσκονται δεκάδες ξενώνες, ταβέρνες και εστιατόρια, οι κωδικοί QR είναι οι καινούργιες επαγγελματικές κάρτες για τις επιχειρήσεις. Μετά τη σάρωση των εν λόγω κωδικών, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες των ξενοδοχείων, όπως τον αριθμό τηλεφώνου, την παρουσίαση του καταλύματος, τη διεύθυνση, τα σχόλια των πελατών καθώς και να κάνουν απευθείας κράτηση. Ακόμη, έχει εγκαινιάσει το «Διαδικτυακό Νοσοκομείο»: Οι γιατροί συμβουλεύουν και κάνουν διαγνώσεις σε ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται μακριά.

Η Γουτζέν, με πληθυσμό 60.000 κατοίκων, έχει επιλεγεί ως η μόνιμη πόλη διοργάνωσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Διαδικτύου λόγω της διαδικτυακής οικονομίας και του παραδοσιακού πολιτισμού της.

wuzhen1

Photo Credit

wuzhen2

Photo Credit

wuzhen3

Photo Credit

wuzhen4

Photo Credit

wuzhen5

Photo Credit

wuzhen7

Photo Credit

wuzhen6

Photo Credit

wuzhen11

Photo Credit

wuzhen8

Photo Credit

wuzhen9

Photo Credit

wuzhen10

Photo Credit

wuzhen12

Photo Credit

wuzhen13

Photo Credit

(με πληροφορίες από CRIonline, Wikipedia, Amusing Plenet/ Πρώτη εικόνα llee_wu)

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.