ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ DRONE

jars-laos

Εναέρια πλάνα, που ελήφθησαν από drone, αποκαλύπτουν την Πεδιάδα των Βάζων στο Λάος, έναν από τους πιο μυστηριώδεις αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. (2 φωτό+βίντεο)

Χιλιάδες γιγαντιαίοι πέτρινοι αμφορείς είναι διάσπαρτοι, σε τουλάχιστον εκατό σημεία, μιας μεγάλης έκτασης στην περιοχή του οροπεδίου Τσιάν Κουόνγκ (Xieng Khouang), οι οποίοι χρονολογούνται από την Εποχή του Σιδήρου και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να εξηγήσει σαφώς για ποιον λόγο βρέθηκαν εκεί και πώς χρησιμοποιήθηκαν.

jars_laos

Η εξερεύνηση της περιοχής είναι δύσκολη, καθώς ο τόπος είναι γεμάτος με βόμβες που έπεσαν από τους Αμερικάνους στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, και δεν έχουν εκραγεί. Κυβέρνηση και Unesco καταβάλλουν προσπάθειές για την απομάκρυνσή τους, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την προστασία των τεράστιων πέτρινων αγγείων.

Η Γαλλίδα αρχαιολόγος Μαντλέν Κολανί (Madeleine Colani) εκτίμησε, στις αρχές του 1930, ότι τα αγγεία, από ψαμμίτη, συνδέονται με προϊστορικά ταφικά έθιμα. Τη θεωρία της υποστήριξαν νεότεροι ερευνητές από το Λάος και την Ιαπωνία.

Ο χρήστης του Youtube seaarch, που τράβηξε το βίντεο με ένα drone, θεωρεί ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει σημαντικά στις επιχειρήσεις που γίνονται για την αποναρκοθέτηση της περιοχής.

(με πληροφορίες από Telegraph / Βίντεο seaarch)

Κατηγορίες:ΒΙΝΤΕΟ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.