ΖΩΗ

ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΧ ΜΕ… ΞΥΛΑ!

ix

Όλο και περισσότεροι οδηγοί στην Ουκρανία, μετατρέπουν τα αυτοκίνητα τους σε… ξυλοκίνητα, προκειμένου να γλυτώσουν χρήματα από τη χρήση καυσίμων και να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια του φυσικού αερίου για τη θέρμανση. (7 φωτό)

Μπορεί η μέθοδος αυτή να μην είναι νόμιμη, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί πως είναι ακίνδυνη, όμως η κρίση δεν τα εξετάζει αυτά.

Η τεχνολογία δεν είναι ακριβώς νέα. Οι άνθρωποι είχαν δημιουργήσει αυτοκίνητα που κινούνταν με ξύλα επί δεκαετίες, και ήταν αρκετά δημοφιλή κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, όλο και περισσότεροι οδηγοί στην Ουκρανία τοποθετούν στα παλιά τους αυτοκίνητα καυστήρες ξύλου για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ένα αυτοκίνητο αυτού του είδους, καίει 40 κιλά ξύλα ανά 100 χιλιόμετρα, με το κόστος να είναι το μισό από της βενζίνης. Όπως λένε οι οδηγοί, τα αυτοκίνητα στα οποία έχουν κάνει μετατροπές, τρέχουν μέχρι 90 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα που θεωρούν αρκετά ικανοποιητική. Και το καλύτερο ξύλο, θεωρούν την αποξηραμένη μουριά.

Παράλληλα, εκτός από φθηνότερη οδήγηση, οι… σόμπες στους κινητήρες είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Αντί να ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, τα καυσαέρια αποβάλλουν μόνο υδρατμούς και διοξείδιο του άνθρακα.

ix1

ix2

ix3

ix4

ix5

ix6

(με πληροφορίες και εικόνες από Oddity Central)

Advertisements

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.