ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

pandaa

Ένα σπάνιο είδος από πάντα, που έχουν κόκκινο τρίχωμα, βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο του Μπρούκλιν, μετά από πρόγραμμα αναπαραγωγής και διάσωσης του. (5 φωτό + βίντεο)

Τα κόκκινα πάντα ή Styan, θεωρούνται από τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και βρίσκονται υπό την προστασία της οργάνωσης για τη σωτηρία της άγριας ζωής WCS. Προέρχονται από το ανατολικό τμήμα των Ιμαλΐων και ο βιότοπος τους είναι η Κίνα, η Βιρμανία, το Νεπάλ και το Μπουτάν.

Η WCS έκανε την αναπαραγωγή των δύο πάντα, ως μέρος σχεδίου για την επιβίωση των ειδών σε συνεργασία με την Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, σε διαπιστευμένους ζωολογικούς κήπους, όπως το Prospect Park Zoo, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Τα δύο κόκκινα πάντα στις ΗΠΑ, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, διαθέτουν μία πυκνή γούνα, μεγαλύτερο κρανίο, πιο έντονα καμπύλο μέτωπο, και σκοτεινότερο χρωματισμό από τα άλλα.Γεννούν μεταξύ ενός και τεσσάρων νεογνών σε ένα χρόνο.Τα νεογέννητα έχουν κιτρινωπή χνουδωτή γούνα, η οποία γίνεται πιο συμπαγής και σκουραίνει παίρνοντας τον κόκκινο χρωματισμό των ενηλίκων κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών. Τα μικρά ενηλικιώνονται σε περίπου 18 μήνες.

Τα κόκκινα πάντα κινδεύουν να εξαφανιστούν λόγω της αποψίλωσης των δασών για παραγωγή ξυλείας, καυσίμων και γεωργική χρήση. Παρά τις διεθνείς προσπάθειες, ο πληθυσμός τους στην άγρια ​​φύση μειώθηκε κατά 50% κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων γενεών, δηλαδή περίπου 18 ετών.

red panda

red panda1

panda5

panda4

(με πληροφορίες και εικόνες από Zoo Borns/ Βίντεο Prospect Park Zoo)

Advertisements

Κατηγορίες:ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Tagged as:

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.