ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Φτιάχνουν τη νέα κιβωτό του Νώε!

noe

Η Κιβωτός του Νώε, δεν βρέθηκε στην κορυφή του Αραράτ, αλλά στο… Κεντάκι. Εκεί έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ένα βιβλικό θεματικό πάρκο με σημείο αναφοράς μια γιγαντιαία ξύλινη Κιβωτό του Νώε. (3 φωτό)

Το κτίριο, σχεδιάστηκε από την εταιρεία Troyer Group, και στηρίζεται στις περιγραφές για την Κιβωτό. Το πάρκο βρίσκεται στην πόλη Γουίλιαμστόουν (Williamstown), όπου υπάρχει και το Μουσείο της Δημιουργίας.

Το πάρκο και το μουσείο διοικούνται από μια χριστιανική οργάνωση, τις «Απαντήσεις στη Γένεση», που έβαλε 24,5 εκατομμύρια δολάρια, από τα συνολικά 86 εκατομμύρια, που κόστισε η κατασκευή του έργου.

noe4

Το ξύλινο κτίριο θα έχει 155 μέτρα μήκος και 24 μέτρα ύψος, καλύπτωντας έκταση 324 στρεμμάτων, ίση περίπου με δύο γήπεδα ποδοσφαίρου. Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή που έχει γίνει στις ΗΠΑ.

«Η Κιβωτός βασίζεται στις διαστάσεις που καταγράφονται στην Αγία Γραφή και σχεδιάστηκε σύμφωνα με της μηχανικές πρακτικές της βιβλικής εποχής», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Κατασκευάζεται από ξυλουργούς Άμις, με χρήση σύγχρονων τεχνικών και εργαλείων, ενώ θα διαθέτει ένα καμπύλο τόξο στην πλώρη, πρύμνη, και στις πλευρές του θα υπάρχουν τρεις όροφοι με σχετικά εκθέματα.

noe1

Στο πάρκο αναμένεται να εργαστούν 900 υπάλληλοι, ενώ μέσα σε αυτό θα υπάρχουν θεματικά εστιατόρια και ζωολογικός κήπος, που θα ονομάζεται «Τα ζώα του Νώε». Αναμένεται να ανοίξει τον Ιούλιο του 2016 και οι κατασκευαστές περιμένουν πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες, τον πρώτο χρόνο.

(με πληροφορίες και εικόνες από Dezeen)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.