ΤΟΠΟΙ

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ «ΔΙΑΒΟΛΟΥ»

df2

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο παρατηρείται σε καταρράκτη στη βόρεια Μινεσότα. Το νερό που πέφτει μέσα σε αυτόν, χάνεται και κανείς δεν γνωρίζει που καταλήγει! (8 φωτό + βίντεο)

Ο καταρράκτης με το περίεργο όνομα «Βραστήρας του Διαβόλου» («Devil’s Kettle»), βρίσκεται στο πάρκο Judge C. R. Magney και δημιουργείται από τον ποταμό Μπρουλ (Brule River), ο οποίος όταν φτάνει στον καταρράκτη, μετατρέπεται σε διχάλα.

Η μία πλευρά πέφτει στη λίμνη Σουπέριορ (Superior) και άλλη σε μία τρύπα, από την οποία κανείς δεν γνωρίζει που πηγαίνει το νερό!

Διάφοροι ερευνητές χρησιμοποίησαν κάθε τρόπο για να βρουν την πορεία και την κατάληξη του νερού. Έριξαν στο «Devil’s Kettle» μπάλες, χρώματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, αλλά δεν βρήκαν να έχουν ξεβραστεί πουθενά.

Ο μυστηριώδης καταρράκτης, είναι ορατός για 3 μέτρα και μετά ακολουθεί το χάος… Εκτιμάται, θεωρητικά και χωρίς αποδείξεις, πως το νερό πέφτει κάπου στη λίμνη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πού. Μιά άλλη άποψη είναι πως το νερό κινείται υπόγεια και βγαίνει στο βυθό της λίμνης Superior.

Όμως, δεν είναι μόνο η έξοδος του νερού άγνωστη, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ικανοποιητική γεωλογική εξήγηση για το πως δημιουργήθηκε το «Devil’s Kettle». Βεβαίως, πολλές λακούβες σχηματίζονται με τα χρόνια από τη διάβρωση των βράχων, εξαιτίας του ποταμού. Αλλά τέτοια τρύπα, με κάθετο άξονα, σαν να την έχει ανοίξει κάποιος με τρυπάνι, δεν εξηγείται.

Το μυστήριο παραμένει και υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, για όσους καταφέρουν να βρουν τη λύση. Πάντως, ο «Βραστήρας του Διαβόλου», αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, που ψάχνουν και αυτοί να δώσουν εξήγηση στα ανεξήγητα.

df

df1

df4

df5

df7

df6

df8


(με πληροφορίες από Atlas Obscura και Wikipedia / Photo credit Amy Meredith-Flickr)

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.