ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ

tainan

Ριζική μεταμόρφωση θα υποστεί το κέντρο της πόλης Ταϊνάν, στην Ταϊβάν, καθώς ο κεντρικός δρόμος θα γίνει δημόσιο πάρκο και ένα εμπορικό κέντρο… λιμνοθάλασσα. (5 φωτό)

tainan2

Η αρχιτεκτονική εταιρεία MVRDV, με τους συνεργάτες της The Urbanist Collective και LLJ Architects, επελέγησαν σε διαγωνισμό, για να δώσουν νέα πνοή στην περιοχή, με τις εργασίες να ξεκινούν το φθινόπωρο του 2016.

tainan1

Ο δρόμος Χάιαν (Haian) θα απαλλαγεί από τη μεγάλη κυκλοφορία και θα λειτουργήσει ως ένα πάρκο με πράσινους διαδρόμους. Μια κίνηση, που θα καταστεί εφικτή, καθώς νέοι μεταφορικοί κόμβοι θα δημιουργηθούν στα ανατολικά του κέντρου της πόλης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο δρόμος θα κλείνει εντελώς, προκειμένου να «ανθίζει» η νυχτερινή ζωή από τις μικρές επιχειρήσεις που θα βρίσκονται σ΄αυτόν.

tainan3

Ωστόσο, τα φώτα στον νέο σχεδιασμό κλέβει η λιμνοθάλασσα, η οποία θα δημιουργηθεί στους χώρους ενός εμπορικού κέντρου, αξιοποιώντας στο έπακρο το υπόγειο γκαράζ του. Η έμπνευση για αυτήν προέκυψε από τις φυσικές λίμνες που υπήρχαν στην περιοχή πριν η Ταϊνάν επεκταθεί. Στο τετράγωνο προβλέπεται να δημιουργηθούν αμμόλοφοι, παιδικές χαρές, τουριστικά καταστήματα, περίπτερα, εμπορικά και γκαλερί, αλλά και χώροι πράσινου με μια τεχνητή παραλία.

tainan4
(με πληροφορίες και εικόνες από Arch Daily)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.