ΖΩΗ

Πολύχρωμες γαλοπούλες

Κι όμως οι γαλοπούλες δεν είναι βαμμένες! Είναι το φυσικό τους χρώμα που άγνωστο πώς, απέκτησαν σε μια φάρμα στην Αμερική.

Ιδιοκτήτης της φάρμας στο Κονέκτικατ, είναι ο Μπιλ Γκόζι (Bill Gozzi), ο οποίος δεν θέλει να αποκαλύψει τον λόγο που οι γαλοπούλες είναι μοβ, κίτρινες, πορτοκαλί, πράσινες, μπλε, γιατί λέει πως είναι οικογενειακό μυστικό.

Με την περίεργη αυτή ιστορία, όμως, η φάρμα έγινε διάσημη στις ΗΠΑ και όχι μόνο ξεπουλιούνται οι γαλοπούλες για τις γιορτές, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης τουριστών.

Ο Gozzi, είναι ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς του αγροκτήματος και λέει ότι η παράδοση χρωματιστής γαλοπούλας χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, λίγο μετά την εγκατάσταση στη φάρμα, των παππούδων του.

Αρχικά ήταν μια απόλαυση για τα παιδιά της γειτονιάς, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο. Σύντομα έρχονταν επισκέπτες από μακριά, κατά τη διάρκεια των διακοπών για τα Χριστούγεννα και την ημέρα των Ευχαριστιών, για να δουν τις έγχρωμες γαλοπούλες. Ο Gozzi δεν αποκαλύπτει πώς γίνονται έτσι, αφού το φωτεινό χρώμα τους είναι φυσικό.

Πάντως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το «οικογενειακό μυστικό» οφείλεται σε μη τοξικές και αβλαβείς, χρωστικές ουσίες που μπαίνουν στην τροφή των πουλερικών, δημιουργώντας στα φτερά ηλεκτρίκ χρώμα.

galo4

galo2

galo3

(με πληροφορίες και εικόνες από Oddity Central)

Advertisements

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.