ΤΟΠΟΙ

Η πηγή της νεότητας!

pigi

Σε μία μικρή πόλη στη Φλόριντα, πολλοί πιστεύουν πως βρίσκεται η πηγή της νεότητας! Ουρές σχηματίζονται από ανθρώπους που περιμένουν υπομονετικά να πιουν λίγες σταγόνες για να ξανανιώσουν.

Η πηγή βρίσκεται στην πόλη Πούντα Γκόρτα (Punta Gorda) και ανακαλύφθηκε πριν από 100 και παραπάνω, χρόνια. Η αναζητηση της πηγής της νεότητας, ήταν μέρος της αποστολής του Ισπανού εξερευνητή Χουάν Πόνσε ντε Λεόν (Juan Ponce de Leon), ο οποίος έφτασε στη Φλόριντα τον 16ο αιώνα.

pigi1

Η βρύση φτιάχτηκε το 1926, αλλά οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι υπήρχε ήδη από το 1894. Σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλη την Αμερική, όμως πριν από 30 χρόνια οι αρχές προσπάθησαν να κλείσουν την πηγή, γιατί διαπιστώθηκε πως το νερό περιείχε αυξημένη ποσότητα ραδίου και θείου, και είχε μια μυρωδιά σάπιου αυγού. Όμως, οι κάτοικοι αντιστάθηκαν.

pigi2

Αυτό που δέχτηκαν ήταν να τοποθετηθεί μια πινακίδα, που προειδοποιεί για τους κινδύνους και αναφέρει πως η χρήση του νερού γίνεται με ευθύνη του καθενός.

Αλλά το γεγονός πως το νερό έχει αυξημένη ραδιενέργεια, ορισμένοι θεωρούν πως μπορεί να αναζωογονεί τον οργανισμό, καθώς περιέχει μαγνήσιο, το οποίο εκτιμάται πως βοηθά το σώμα να ρυθμίζει τους μύες της καρδιάς και να ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση.

pigi4

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την κατανάλωση νερού με τουλάχιστον 25 mg μαγνησίου ανά λίτρο. Έτσι, πίνοντας από την πηγή των 46 ppm (σχεδόν εκατονταπλάσια ποσότητα) μαγνησίου πραγματικά βοηθά τους ανθρώπους να γεμίσουν τις μπαταρίες του.

(με πληροφορίες και εικόνες από Amusing Planet)

Advertisements

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.