ΖΩΗ

Κουβαλά το σπίτι του!

Ο απόλυτος αυτοσχεδιασμός.Ένα παλιό φορτηγό,γνώση ξυλουργικής και ένα ολόκληρο σπίτι έχει στηθεί! Και μάλιστα μπορεί να μετακινηθεί όπου θέλεις, μαζί με όλες τις ανέσεις του…

Το αυτοσχέδιο σπίτι-φορτηγό, ξεκίνησε το 1960 από την απόγνωση ενός τύπου στο Λος Άντζελες, του Ρότζερ Μπεκ, που ασφυκτιούσε κάτω από τα λαμπερά φώτα του Χόλιγουντ, όπου εργαζόταν, και ήθελε να φύγει μακριά.

Πάνω σε ένα φορτηγό Mercury Montclair, μοντέλο του 1955, έχτισε το σπίτι του και ξεκίνησε για τον Καναδά. Βέβαια, έκανε επτά χρόνια να φτάσει, διορθώνοντας το σπίτι στη διαδρομή, τέσσερις φορές. Όμως δημιούργησε μόδα, που λέγεται «housetruck».

Το housetruck δεν είναι ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ή οποιαδήποτε άλλης εμπορικής παραγωγής τροχόσπιτο. Είναι κανονικό σπίτι, χτισμένο πάνω σε κάποιου είδους όχημα. Στα περισσότερα υπάρχουν οι ανέσεις των κανονικών σπιτιών, όπως κουζίνες, μπάνια, δωμάτια, βεράντες, ξύλινα πατώματα, σόμπες, τζάκια ακόμα και Wi-Fi. Μερικά είναι διακοσμημένα με τεράστιες τοιχογραφίες.

Το κίνημα των housetruckers απλώνεται σε όλη την υδρόγειο και μόνο στη Νέα Ζηλανδία, υπάρχουν σήμερα 780 αυτοκινούμενα σπίτια, ενώ σαρώνουν στο Facebook οι σχετικές σελίδες. Μερικοί ζουν μόνιμα στα οχήματά τους, ενώ άλλοι μόνο ονειρεύονται να κάνουν κάτι τέτοιο.

track

track1

track 5

track2

track4
(με πληροφορίες και εικόνες από Atlas Obscura)

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.