ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

dog_office

Αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των αμερικανικών εταιρειών που επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να φέρνουν στα γραφεία τα κατοικίδια ζώα τους και να εργάζονται μαζί με τους σκύλους και τις γάτες τους.

Η γενιά των μιλένιανς (όσων έχουν γεννηθεί από το 1980 μέχρι το 2000) θεωρείται ότι έχει τα περισσότερα κατοικίδια σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών GfK. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι οι μιλένιανς θα αποτελούν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ μέχρι το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, όλο και περισσότερες εταιρείες αφήνουν τα κατοικίδια στον εργασιακό χώρο, καθώς θεωρείται ότι κάνουν πιο ευτυχισμένους τους εργαζόμενους, οι οποίοι δείχνουν διατεθειμένοι να δουλέψουν και περισσότερες ώρες.

Μία έρευνα από την Human Resource Management διαπίστωσε ότι το 8% των αμερικανικών εταιρειών επιτρέπει τα κατοικίδια στους χώρους εργασίας. Ως φιλικοί εργοδότες στα ζώα συντροφιάς αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι Amazon, Ben & Jerry’s, Google, Clif Bar, Build-A-Bear, Petco, Humane Society και Etsy.

Σήμερα, το 57% των νοικοκυριών της γενιάς των μιλένιανς δηλώνουν ότι έχουν σκύλο ή γάτα, ενώ ένα 20% λέει ότι σκοπεύει να υιοθετήσει κάποιο ζώο συντροφιάς σύντομα.

Είναι γνωστό ότι τα κατοικίδια ζώα παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία των ιδιοκτητών τους όπως μείωση της αρτηριακής πίεσης και μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

Τα ζώα στο γραφείο ενθαρρύνουν τα διαλείμματα και η παρουσία μιας γάτας ή ενός σκύλου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους, να τονώσει το ηθικό αλλά και να βελτιώσει την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.

Μελέτη του 2012 έδειξε ότι όταν υπάλληλοι έφεραν τα σκυλιά στο γραφείο τους, το επίπεδο του άγχους μειώθηκε. Και τις ημέρες που τα κατοικίδια έλειπαν, το άγχος τους αυξήθηκε.

Μια άλλη έρευνα του 2008, διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις που δέχονται κατοικίδια στο χώρο εργασίας, δεν διαθέτουν μόνο πρόθυμους εργαζόμενους να δουλέψουν περισσότερες ώρες, αλλά παρουσίασαν και χαμηλότερο ποσοστό απουσιών από τα πόστα τους.

(με πληροφορίες από Mother Nature Network / Photo Credit Jens karlsson)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.