ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

gefyra2

Η Γέφυρα των Λουλουδιών, η οποία είναι γεμάτη με περισσότερες από 500 ποικιλίες εποχιακών λουλουδιών, βρίσκεται στο χωριό Σέλμπουρν Φολς (Shelburne Falls), στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

gefyra

Τα λουλούδια έχουν φυτευτεί και τακτοποιηθεί στο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε πλήρη άνθιση καθόλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Η τσιμεντένια γέφυρα, με μήκος 121 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα, περνάει πάνω από τον ποταμό Ντίρφιλντ (Deerfield).

gefyra4

Η ιστορία της ξεκινά το 1908, όταν κατασκευάστηκε ως σιδηροδρομική γέφυρα για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Η σιδηροδρομική εταιρεία που είχε την εκμετάλλευσή της με την πάροδο του χρόνου δεν άντεξε τον ανταγωνισμό με τα αυτοκίνητα, καθώς τα εμπορεύματα μεταφέρονταν περισσότερο με τα φορτηγά. Ετσι, πτώχευσε το 1927 και η γέφυρα εγκαταλείφθηκε.

gefyra3

Μέσα σε δύο χρόνια, η γέφυρα γέμισε αγριόχορτα. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν ήθελαν να την καταστρέψουν και μετά από πρόταση της συντοπίτισσά τους Αντουανέτα Μπέρναμ (Antoinette Burnham) να γίνει κήπος, ο κύβος ερρίφθη.

gefyra5

Οι αρχές του Σέλμπουρν Φολς αγόρασαν τη γέφυρα το 1929 προς 1.250 δολάρια και ο Σύλλογος Γυναικών ανέλαβε να την αξιοποιήσει. Μέχρι και σήμερα, τη Γέφυρα των Λουλουδιών φροντίζει ο Σύλλογος μέσω μιας επιτροπής που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

(με πληροφορίες και εικόνες από Amusing Planet)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.