ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ DRONES

drone3

Ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τις  χώρες της Αφρικής, αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά στη Ρουάντα. Πρόκειται για την κατασκευή του πρώτου αεροδρομίου για drones, τα οποία θα έχουν ως σκοπό τη μεταφορά σε απομακρυσμένες περιοχές ιατρικού υλικού, τροφίμων και κάθε είδους προμηθειών.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα λειτουργήσουν για την ανάπτυξη της χώρας, που μετά τη γενοκτονία του 1994, έχει ανακατασκευαστεί με ταχείς ρυθμούς, αλλά αναζητούνται πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και την προώθηση της τεχνολογίας.

drone1

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία του αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ (Norman Foster),  που θεωρεί σταθμό για τις χώρες της Αφρικής το πρώτο «Droneport» στον κόσμο.

drone8

Δεδομένου ότι τα οδικά δίκτυα και οι υποδομές μεταφορών στην ήπειρο δεν είναι επαρκή, για να φτάσει κανείς σε πολλά χωριά, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Τα drones μπορούν να ξεπεράσουν τα γεωγραφικά εμπόδια όπως βουνά, λίμνες, ποτάμια και να προσεγγίσουν απομακρυσμένες περιοχές.

drone7

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έχουν μήκος τριών μέτρων, θα είναι ικανά να μεταφέρουν 10 κιλά και θα φτάνουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, με ελάχιστο κόστος. Όμως μέχρι το 2025, οι σχεδιαστές της προσπάθειας αυτής ευελπιστούν ότι θα κατασκευαστούν νέα αεροσκάφη, που θα έχουν διπλάσιο εκτόπισμα και θα μπορούν να μεταφέρουν φορτίο 100 κιλών.

drone5

Οι εργασίες για το «Droneport» αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016. Το κτίριο του αεροδρομίου θα κατασκευαστεί από τους ντόπιους, με τοπικά υλικά, όπως πηλό και πέτρες.

(με πληροφορίες από Τhe Creators Project και Phys.Org)

Κατηγορίες:ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.