ΖΩΗ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο… 110 ετών! Ακόμη λειτουργεί

car

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 20ου αιώνα, που θεωρήθηκε πρωτοπόρο για την εποχή του και σήμερα αποτελεί το μοναδικό μοντέλο που λειτουργεί ακόμη!

car1

Πρόκειται για το «1905 Woods Queen Victoria Brougham», ένα σπάνιο όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο βγήκε στο σφυρί, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου 2015, προς 95.000 δολάρια (περίπου 85.000 ευρώ).

car2

Το αυτοκίνητο πιάνει 48 χλμ/ώρα και έχει απόβαρο 1.179 κιλά. Διαθέτει διθέσια δερμάτινη καμπίνα και μπορεί ακόμη να οδηγηθεί, παρότι έχουν περάσει 110 χρόνια από την πρεμιέρα του στους δρόμους, καθώς έγινε αναβάθμιση στις μπαταρίες και στο σύστημα φόρτισης.

car3

Το 1905 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν μια ώριμη τεχνολογία όσο κι αν φαίνεται περίεργο κι απευθύνονταν κυρίως στη μεσαία τάξη και σε γυναίκες, επειδή θεωρούνταν καθαρά, ήσυχα κι άνετα. Επιπλέον, δεν απαιτούσαν μεγάλη σωματική δύναμη, για να ξεκινήσουν ή να λειτουργήσουν. Υπολογίζεται ότι το 1900 κυκλοφορούσαν περίπου 30.000 ηλεκτρικά οχήματα!

car4

Η δημοπρασία αυτή, για την οποία έγινε γνωστό μόνο το ποσό της πώλησης και τίποτε άλλο, δείχνει ότι στον κόσμο του αυτοκινήτου, η βενζίνη δεν ήταν πάντα ο βασιλιάς.

(με πληροφορίες και εικόνες από Gizmag)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.