ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ!

Ένα άκρως ανησυχητικό συμπέρασμα έβγαλαν επιστήμονες, που μελέτησαν την ξαφνική εμφάνιση κρατήρων στη Σιβηρία. Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί «εκρηκτική» διάνοιξη του εδάφους, εξαιτίας της ανόδου των επιπέδων του μεθανίου και απειλούν με εξαφάνιση ολόκληρη χερσόνησο.

siberia4

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί από το Ινστιτούτο Πετρελαίου Γεωλογίας και Γεωφυσικής Τρόφικουμ (Trofimuk), οι μυστηριώδεις γιγαντιαίες τρύπες, που εμφανίζονται από τη μια μέρα στην άλλη, προκαλούνται από το λιώσιμο των πάγων, σε συνδυασμό με τις εκπομπές μεθανίου, από τα έγκατα της Γης. Κάτι που θεωρούν «καμπανάκι» θανάσιμης απειλής για τις βόρειες περιοχές του πλανήτη.

Οι μελέτες τους έδειξαν πως το μεθάνιο συσσωρεύεται σε ένα ανάχωμα καλυμμένο με πάγο και στη συνέχεια, εκρήγνυται προκαλώντας το σχηματισμό των παράξενων κρατήρων που έχουν εμφανιστεί στην Αρκτική.

Το ανάχωμα αυτό πιστεύεται ότι είναι έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και τώρα παρακολουθείται συνεχώς από έναν ρωσικό διαστημικό δορυφόρο, σε μια προσπάθεια να πιάσει τη στιγμή που θα συμβεί η έκρηξη του ηφαιστείου.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η διαδικασία είναι παρόμοια με το φαινόμενο του Τριγώνου των Βερμούδων, το οποίο επίσης αποδίδεται σε τεράστιες εκρήξεις μεθανίου κάτω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο Δρ Ιγκόρ Γελτσόφ (Igor Yeltsov), αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Trofimuk, θεωρεί ότι «κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και προκάλεσαν την απελευθέρωση των ένυδρων αερίων, με μεγάλη ένταση, που μοιάζει με πυρηνική αντίδραση».

Μάλιστα, επισήμανε πως ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για την Σιβηρία, καθώς εκεί υπάρχουν και τεράστιοι αγωγοί φυσικού αερίου.

Η χερσόνησος Γιαμάλ (Yamal), όπου εμφανίσθηκε ο μεγαλύτερος κρατήρας, θεωρείται ως υψηλού κινδύνου, ενώ οι άλλες κοντινές περιοχές κινδυνεύουν να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση, αν ανέβει η θερμοκρασία κατά 6-7 βαθμούς Κελσίου.

siberia2

siberia3

siberia5

siberia6

siberia7

siberia8

(με πληροφορίες και εικόνες από Siberian Times)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.