ΖΩΗ

Θεραπευτής δακρύων γυναικών!

japan tears

Αντί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας, μια επιχείρηση στην Ιαπωνία προσλαμβάνει ευπαρουσίαστους νεαρούς, με μαλακά χέρια, για να σκουπίζουν τα δάκρυα των γυναικών που ξεσπούν σε κλάματα από την πολύ δουλειά, ή τα σεξιστικά πειράγματα στο γραφείο!

Μάλιστα, για όσες είναι αγχωμένες και δεν μπορούν ξεσπάσουν, τους δίνουν και συγκινητικά τραγούδια ή μελό ταινίες, για να τρέξουν τα δάκρυα στο πρόσωπο τους…

Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Ikemeso, που στην ιαπωνική αργκό σημαίνει «χαριτωμένος άνθρωπος». Και τέτοιοι είναι οι «θεραπευτές δακρύων». Όμορφοι νεαροί, καλοντυμένοι, με πολύ μαλακά χέρια, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αντί 40 δολαρίων. Έχουν μαζί τους και μεταξένια μαντήλια, αν τα χέρια δεν κάνουν τη δουλειά τους…

japan tears1

Ο Hiroki Terai (Χιρόκι Τεράι), δημιουργός του Ikemeso εξηγεί πως η υπηρεσία προς τις αγχωμένες γυναίκες δεν είναι μόνο το σκούπισμα των δακρύων, αλλά και μια καλή κουβέντα από έναν όμορφο άντρα, που όπως εκτιμά, αποτελεί ευχάριστη πρόκληση για τις εργαζόμενες.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η κύρια αιτία της κατάστασης αυτής στην Ιαπωνία, είναι η προσπάθεια των γυναικών να επιβιώσουν σε ανδροκρατούμενους χώρους δουλειάς, κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο.

(με πληροφορίες και εικόνες από Daily Mail)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.