ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Γραφείο από χιλιάδες άδεια μπουκάλια μπύρας

grafeio1

Πτυχιούχος αρχιτεκτονικής, από την Κίνα, κατασκεύασε ένα γραφείο από 8.500 πεταμένα μπουκάλια μπύρας, σε μία προσπάθεια να δείξει τις ικανότητές του.

Ο Ρόντζουν Λι (Li Rongjun), με τη βοήθεια του πατέρα του, έφτιαξε διώροφη δομή, στην οποία το κάτω μέρος κατασκευάστηκε με λάσπη και τούβλα και ο πρώτος όροφος με μπουκάλια μπύρας σε 40 στρώματα.

Το εντυπωσιακό γραφείο, 29 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στην πόλη Τσονγκτσίγκ (Chongqing) της κεντρικής Κίνας και για να ολοκληρωθεί, χρειάστηκαν τέσσερις μήνες δουλειάς.

Εικόνες δείχνουν πόσο έξυπνα ο Λι τοποθέτησε σε σειρές τα μπουκάλια, με τους πυθμένες τους προς τα μέσα. Τα κενά μεταξύ των φιαλών, καλύφθηκαν με πέτρες και τσιμέντο. Το γυάλινο έργο κόστισε στον νεαρό και στην οικογένειά του 70.000 γιουάν (περίπου 11.000 δολάρια).

Ο Λι δήλωσε ότι το γραφείο είναι η ταυτότητά του για τα μελλοντικά επιχειρηματικά του σχέδια. Κι όπως ανέφερε, το κτίριο δείχνει σε επενδυτές το ταλέντο του στην πραγματική ζωή κι όχι στα χαρτιά.

Οι γείτονες του Λι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το γραφείο, σχολιάζοντας ότι τη νύχτα λάμπει ολόκληρο από τα εσωτερικά φώτα. Ωστόσο, ένας αρχιτέκτονας έδειξε επιφυλακτικός με το κτίριο, επισημαίνοντας ότι «τα μπουκάλια έχουν ένα όριο στο φορτίο που μπορούν να φέρουν» και «ίσως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της κατάρρευσης».

grafeio2

grafeio3

grafeio4

grafeio5

grafeio6

 

(με πληροφορίες και εικόνες από Junk Culture και Oddity Central)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.