ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Διώξτε το άγχος και τη λύπη βλέποντας βίντεο με γάτες

Εάν αισθάνεστε λυπημένοι ή κουρασμένοι, αναζητήστε βίντεο που να δείχνουν παιχνιδιάρικες γάτες, λένε οι επιστήμονες. Το αποτέλεσμα της παρακολούθησης αυτής μπορεί να είναι πιο σημαντικό από όσο νομίζετε.

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα Media School, αυξάνει την ενέργεια και τα θετικά συναισθήματα όσων βλέπουν βίντεο με γάτες και παράλληλα μειώνει τα αρνητικά.

Στη μελέτη, η οποία έγινε με επικεφαλής την επίκουρο καθηγήτρια Τζέσικα Γκολ Μάιρικ (Jessica Gall Myrick), συμμετείχαν σχεδόν 7.000 άνθρωποι, οι οποίοι ρωτήθηκαν πώς επηρεάζει τη διάθεσή τους η προβολή βίντεο με τα χαριτωμένα γούνινα τετράποδα.

cat2

Photo Credit

Η Μάιρικ τόνισε ότι η παρακολούθηση βίντεο με γάτες είναι σήμερα από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις στο Διαδίκτυο. «Αν θέλουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις του Διαδικτύου σε μας, ως άτομα, αλλά και στην κοινωνία, οι ερευνητές δεν μπορούν πια να αγνοήσουν τις γάτες στο Ιντερνετ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεδομένα στο Διαδίκτυο δείχνουν ότι μόνο το 2014 δημοσιεύτηκαν στο YouTube περισσότερα από δύο εκατομμύρια βίντεο με γάτες, με σχεδόν 26 δισεκατομμύρια προβολές. Μάλιστα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα βίντεο με γάτες είχαν τις περισσότερες θεάσεις σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία περιεχομένου στο YouTube.

cat3

Photo Credit

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν πιο ενεργητικοί και ένιωθαν καλύτερα μόλις είδαν βίντεο με γάτες. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι τα αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, ενόχληση και θλίψη, μειώθηκαν.

Τα ευρήματα της μελέτης αποτελούν τη βάση για μελλοντικές εργασίες, οι οποίες θα εστιάσουν στο πώς τα βίντεο με γάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια μορφή θεραπείας με κατοικίδια, χαμηλού κόστους. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Computers in Human Behaviour.

(με πληροφορίες από Telegraph/ Photo Credit πρώτης εικόνας Helgi Halldórsson)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.