ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Αερογέφυρα γίνεται καταπράσινο πάρκο

ROAD1

Υπερυψωμένος δρόμος στην καρδιά της Σεούλ αναμορφώνεται και μετατρέπεται σε ένα υπέροχο δημόσιο πάρκο με πολλά είδη λουλουδιών και δέντρων. Μία ολλανδική εταιρεία κέρδισε το διαγωνισμό, παρουσιάζοντας το όραμά της για έναν μοναδικό ανθόκηπο κι άλλους χώρους αναψυχής.

Η αερογέφυρα, μήκους 938 μέτρων, κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1970 ως ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην αγορά Namdaemun και τα τις δυτικές περιοχές της πόλης. Ομως, το 2009, έπρεπε να κλείσει για τα βαρέα οχήματα καθώς μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν παρέχει ασφάλεια.

Οι αρχές αποφάσισαν να μην την κατεδαφίσουν και να ξεκινήσει ένας διαγωνισμός, καλώντας αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να υποβάλουν ιδέες για την επαναχρησιμοποίησή της.

Τελικά, επιλέχθηκε η εταιρεία MVRDV, η οποία θα δημιουργήσει έναν πεζόδρομο με 254 είδη δέντρων, θάμνων και λουλουδιών! Το έργο της, με τίτλο «Seoul Skygarden», προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός φυτωρίου για την καλλιέργεια φυτών, καφέ, ανθοπωλεία, βιβλιοθήκες και θερμοκήπια.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η κλίμακα της γέφυρας παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένας καταπληκτικός δημόσιος χώρος. Παράλληλα, θεωρεί ότι το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, θα συμβάλλει «στην φιλοδοξία της πόλης να γίνει πιο πράσινη, πιο ελκυστική και πιο φιλική προς το χρήστη, έτσι ώστε να εμπνεύσει μια διαδικασία αλλαγής για ολόκληρη την περιοχή».

ROAD2

ROAD3

ROAD4

ROAD5
(με πληροφορίες και εικόνες από Designboom)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.