ΤΟΠΟΙ

Ενα κάστρο στα σύννεφα!

takeda1

Κόβει την ανάσα η θέα από το Takeda Castle, που χάνεται μέσα στα σύννεφα, στην κορυφή ενός βουνού, στην περιοχή Hyogo της Ιαπωνίας…

takeda

Χτίστηκε πριν από αιώνες, σε ένα υψόμετρο περίπου 300 μέτρων και σήμερα, τα ερείπια του κάστρου εκτείνονται σε 700 μέτρα μήκος και 100 μέτρα πλάτος.

tadeka8

Το Takeda είναι ιδιαίτερο, λόγω της εκπληκτικής θέας που παρουσιάζει τα πρωινά του φθινοπώρου και κυρίως μεταξύ της ανατολής του ηλίου και 8 π.μ.

tadeka9

Τις ώρες αυτές ένα παχύ στρώμα ομίχλης κρέμεται πάνω από τον ουρανό, λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας τη διάρκεια της νύχτας.

takeda2

Η εικόνα που δημιουργείται, πραγματικά κόβει την ανάσα, καθώς φαίνεται το κάστρο να επιπλέει στα σύννεφα. Η περιοχή αυτή συχνά αναφέρεται ως το Μάτσου Πίτσου της Ιαπωνίας, σε σύγκριση με τα επιβλητικά ερείπια του Περού.

takeda3

Το κάστρο, προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, για την ομορφιά, αλλά και την αρχαία δόξα του. Πιστεύεται ότι το κάστρο κατασκευάστηκε το 1443, από έναν αρχηγό των σαμουράι, τον Yamana.

takeda4

Η ιστορία μας λέει ότι άλλαξε χέρια αρκετές φορές από την κατασκευή του, πριν διοριστεί διοικητής ο Hirohide Akamatsu το 1600. Ο Hirohide ήταν ένας σαμουράι που πολέμησε την τότε εξουσία. Αφού έχασε, αυτοκτόνησε κάνοντας χαρακίρι. Αυτός ήταν ο τελευταίος γνωστός ιδιοκτήτης του κάστρου, το οποίο εγκαταλείφθηκε μετά τον θάνατό του.

takeda12

Το φθινόπωρο είναι φυσικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς, όμως μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να το δουν κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όταν ανθίζουν οι κερασιές. Μια έκρηξη από ροζ δέντρα φωτίζουν το κάστρο και σύμφωνα με του Ιάπωνες, συμβολίζουν την σύντομη, έντονη ζωή των πολεμιστών σαμουράι.

(από αρχείο Snoopit24)

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.