ΤΕΧΝΗ

Χρησιμοποιεί τη γλώσσα του ως πινέλο

glossa1

Κινέζος καλλιτέχνης απολαμβάνει πραγματικά την τέχνη, καθώς χρησιμοποιεί τη γλώσσα του ως πινέλο, για να δημιουργήσει τους πίνακες ζωγραφικής. Ευτυχώς, τα έργα του δεν γίνονται με λαδομπογιές ή ακρυλικά χρώματα αλλά με χρωστικές ουσίες τροφίμων.

glossa2

Είναι ο 35χρονος Han Xiaoming, ο οποίος ανέπτυξε αυτήν την τεχνική όταν τον είχε απορροφήσει η παραδοσιακή κινεζική ζωγραφική με ζάχαρη. Η αρχαία τέχνη της πατρίδας του περιλαμβάνει τη χρήση λιωμένης ζάχαρης, για να δημιουργήσει κάποιος στοιχεία όπως δράκους, πιθήκους, ψάρια, σκύλους, πουλιά και λουλούδια.

glossa3

Στα μισά του δρόμου του, ο Χαν αποφάσισε να δοκιμάσει τα ζαχαρένια χρώματα που χρησιμοποιούσε. Τ΄ αγάπησε όμως τόσο πολύ, που τελικά κατέληξε να εγκαταλείψει το πινέλο και να ζωγραφίζει με τη γλώσσα του.

glossa4

Σε εθνικό επίπεδο έχει επαινεθεί για το έργο του και τώρα ταξιδεύει σε περιοχές της Κίνας, όπου δίνει παραστάσεις για την τεχνική που ανέπτυξε με τη γλώσσα του. Μάλιστα, σε μία από τις εμφανίσεις του, βούτηξε τη γλώσσα του σε νερό με χρωστικές και συνεπήρε το κοινό με τον τρόπο που ζωγράφιζε. Δημιούργησε δύο έργα μέσα σε σαράντα λεπτά, τα οποία πωλήθηκαν.

glossa5

Σύμφωνα με τον Χαν, η γλώσσα όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να γίνει σπουδαίο εργαλείο για τον καλλιτέχνη, διότι δημιουργεί μια πινελιά που είναι μοναδική.

(Με πληροφορίες από odditycentral.com και εικόνες από sina.com)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.