ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Σκύλος αλλεργικός στον… άνθρωπο!

dog

Αυτόν τον σκυλάκο τον φωνάζουν «Αδάμ», είναι ένα μαύρο λαμπραντόρ, το οποίο διαγνώστηκε πρόσφατα με την πιο περίεργη αλλεργία: γεμίζει φουσκάλες από τον… άνθρωπο. Ο Αδάμ αποδεικνύει ότι και τα σκυλάκια μπορεί να είναι επίσης αλλεργικά στους ανθρώπους, όπως συμβαίνει με αρκετούς από εμάς.

Για πολλούς μήνες, ο σκύλος παρουσίαζε τριχόπτωση και φλεγμονές στο δέρμα του, οι οποίες μεγάλωναν γιατί τον ενοχλούσαν κι αυτός τις δάγκωνε. Ο Αδάμ είναι σκυλί που διέσωσε η Robin Herman, η οποία δεν μπορούσε να καταλάβει τι του προκαλούσαν αυτά τα προβλήματα.

Είπε ότι του αγόρασε το καλύτερο φαγητό, του έκανε αποπαρασίτωση και μπάνιο με τα κατάλληλα προϊόντα, αλλά η κατάσταση του δέρματός του δεν παρουσίαζε αξιόλογη βελτίωση. Ετσι, αποφάσισε να τον πάει για μια εξέταση αίματος. Και η δοκιμή αποκάλυψε τη συγκλονιστική αλήθεια: ότι ο Αδάμ είναι αλλεργικός με τους ανθρώπους!

dog2

Της φάνηκε απίστευτο, αλλά ο σκύλος διαγνώστηκε με μια συγκεκριμένη μόλυνση που είχε να κάνει με τα σωματίδια που αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμό, όταν πέφτουν τρίχες από τα μαλλιά του και το δέρμα του. Στην αρχή του φόρεσαν έναν κώνο στο κεφάλι, για να μην δαγκώνει διάφορα σημεία του σώματός του.

Αλλά η Ρόμπιν ξεκίνησε να ψάχνει τον κτηνίατρο, που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Αδάμ. Και τελικά βρήκε έναν ειδικό, ο οποίος αποφάσισε να εφαρμόσει ανοσοθεραπεία – ένα είδος θεραπείας που χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες του ίδιου του αλλεργιογόνου για να διδάξει σιγά-σιγά το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να το ανεχθεί. Ο κτηνίατρος είναι αισιόδοξος ότι θα κατορθώσει να θεραπεύσει τον Αδάμ.

(Με πληροφορίες από odditycentral.com)

Advertisements

Κατηγορίες:ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.