ΕΡΕΥΝΑ

Αλλαξε περπάτημα, για να αλλάξεις διάθεση

walking

Η διάθεση που έχουμε, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που περπατάμε, κάτι το οποίο φαίνεται στους ώμους και στα βήματα. Ερευνητές έκαναν ένα πείραμα, λειτουργώντας ανάποδα: Εβαλαν ανθρώπους να μιμηθούν έναν χαρούμενο ή έναν λυπημένο τρόπο βαδίσματος και είδαν πως επηρεάστηκε πράγματι η διάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από κάποιους να περπατήσουν με καταθλιπτικό στυλ, δηλαδή με λιγότερη κίνηση του βραχίονα και των ώμων. Διαπιστώθηκε ότι παρουσίασαν κακή διάθεση σε σύγκριση με εκείνους που τους ζητήθηκε να περπατήσουν με χαρούμενο στυλ.

Ο Nikolaus Troje, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, έδειξε σε προηγούμενη έρευνα ότι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι κινούνται με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό, τι οι ευτυχισμένοι.

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η διάθεσή μας, το πώς αισθανόμαστε, επηρεάζει το πώς βαδίζουμε, αλλά θέλαμε να δούμε πώς το περπάτημα επηρεάζει επίσης τη διάθεσή μας», δήλωσε.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έδειξαν στους συμμετέχοντες έναν κατάλογο θετικών και αρνητικών λέξεων και στη συνέχεια τους ζήτησαν να περπατήσουν σε ένα διάδρομο, ενώ μέτρησαν το βάδισμα και τη στάση τους. Σύμφωνα με τον ερευνητή, τους έμαθαν να περπατούν με τον τρόπο που ήθελαν οι επιστήμονες.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έπρεπε να γράψουν όσες λέξεις μπορούσαν να θυμηθούν από τη λίστα των θετικών και αρνητικών λέξεων. Όσοι είχαν περπατήσει με καταθλιπτικό στυλ, θυμήθηκαν πολλές αρνητικές λέξεις…

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry. Κι όπως φαίνεται, αλλάζοντας το περπάτημα, μπορούμε να αλλάξουμε και τη διάθεσή μας!

(Με πληροφορίες από sciencedaily.com/ Photo Credit)

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.