ΤΟΠΟΙ

Εκπληκτικά τούνελ δέντρων

Εντυπωσιακά τούνελ έχουν δημιουργηθεί από τη φύση σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτές οι σήραγγες δέντρων μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες, για να σχηματιστούν.

Πάντως, εννέα τούνελ από δέντρα έχουν αγαπηθεί πολύ, καθώς οι επισκέπτες τους αισθάνονται ότι βαδίζουν σε ονειρική διαδρομή, με το φως να κάνει παιχνίδι με τα φύλλα και τα άνθη.

image1

Το «Τούνελ της Αγάπης», έξω από το Klevan στην Ουκρανία έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, με τη σιδηροδρομική γραμμή να εξυπηρετεί ένα εργοστάσιο. Το τρένο περνά τρεις φορές την ημέρα για να μεταφέρει στο εργοστάσιο ξυλεία.

image2

Το «Wisteria Tunnel» βρίσκεται στον κήπο Kawachi Fuji Garden, στην Ιαπωνία είναι το ένα από τα ωραιότερα στον κόσμο, καθώς τα άνθη από τις ουιστέριες ή αλλιώς γλυτσίνιες κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών.

image3

Το «Dark Hedges» στην Ιρλανδία, με μια σειρά από οξιές που φυτεύτηκαν από την οικογένεια Στιούαρτ τον 18ο αιώνα, γίνεται τρομακτικός μόλις πέσει το σκοτάδι. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχει και μύθο με το φάντασμα μια γυναίκας με τ΄όνομα Grey Lady, η οποία -όπως λέγεται- εμφανίζεται στις σκιές.

image4

Το «Laburnum Tunnel», 55 μέτρων, βρίσκεται στους κήπους Bodnant της Ουαλίας και στα τέλη της άνοιξης με τα άνθη του λαβούρνου γίνεται ένας εντυπωσιακός χρυσός διάδρομος.

image5

Το «Oak Alley Plantation», με τις πανύψηλες βελανιδιές στις όχθες του ποταμού Μισισίπι στη Λουιζιάνα, χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα.

image6

Το «Yew Tunnel» βρίσκεται στους κήπους Aberglasney Gardens στην Ουαλία κι αποτελεί ένα σουρεαλιστικό θέαμα παλιών δέντρων που φυτεύτηκαν τον 18ο αιώνα.

image7

Η «Great Wisteria» είναι μια τεράστια γλυτσίνια, το οποίο πιστεύεται ότι είναι περίπου 150 ετών. Προσφέρει έναν τεράστιο θόλο με τα μοβ και μπλε άνθη της στο πάρκο Ashikaga Flower Park στην Ιαπωνία.

image8

Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης της Zarcero, Κόστα Ρίκα είναι το «Parque Francisco Alvardoa». Από το 1960 κλαδεύουν τα φυτά σε παράξενα σχήματα.

image9

Τα κανάλια στην κοινότητα Ροατάν, στην Ονδούρα, σκιάζονται από δέντρα μαγκρόβια. Μικρές βάρκες προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν αυτές τις σήραγγες.

(με πληροφορίες και εικόνες από atlasobscura.com)

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.