ΕΡΕΥΝΑ

Το δέντρο «κλειδί» για τη θεραπεία του καρκίνου

tree

Blushwood ονομάζεται το δέντρο, του οποίου τα φρούτα, κρατούν το κλειδί για τη θεραπεία του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα.

Οι επιστήμονες έχουν κατορθώσει να καταστρέψουν καρκινικούς όγκους, χρησιμοποιώντας ένα πειραματικό φάρμακο που προέρχεται από τους σπόρους των φρούτων του δέντρου, που αναπτύσσεται στα τροπικά δάση του Κουίνσλαντ, σύμφωνα με τον Guardian.

Το φάρμακο, που ονομάζεται EBC-46, παρήχθη με την εξαγωγή μιας ένωσης από τα φρούτα του δέντρου.

Μία μόνο ένεση του φαρμάκου απευθείας σε μοντέλα μελανώματος στο εργαστήριο, καθώς επίσης και σε καρκίνους εγκεφάλου, λαιμού και παχέως εντέρου σε ζώα, κατέστρεψε τους όγκους σε περισσότερο από το 70% των περιπτώσεων.

tree2

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φάρμακο προκαλεί μια κυτταρική αντίδραση, η οποία μειώνει αποτελεσματικά την παροχή αίματος στον όγκο.

Το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε από κτηνιάτρους σε περίπου 300 περιπτώσεις καρκίνου στα ζώα συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένων σκύλους, γάτες και άλογα.

Δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι το EBC-46 θα ήταν αποτελεσματικό για τη θεραπεία καρκίνων που έχουν εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, που είναι γνωστοί ως μεταστατικοί καρκίνοι, επισημάνθηκε από τον επικεφαλής της μελέτης Glen Boyle.

Το φάρμακο ανακαλύφθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας EcoBiotics, η οποία εξετάζει επίσης τη δυνατότητα για μια φυτεία με αυτά τα δέντρα.

Η προκλινική μελέτη χρηματοδοτήθηκε από Ιατρικό ερευνητικό Ινστιτούτο QIMR Berghofer και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Ιατρικής Έρευνας του Συμβουλίου (National Health and Medical Research Council) και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό PLoS One.

(Φώτο Credit 1ης QIMR Berghofer Medical Research Institute)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.